Care este cea mai buna solutie de iluminare pentru zona de depozitare?

imagine-depo

Conditiile corecte de iluminare sunt esentiale pentru mediul de lucru in depozit, in special pentru cladirile care opereaza non-stop si au angajati care lucreaza in schimburi.

Care este cea mai buna optiune de iluminare a depozitelor?

In climatul economic actual, proprietarii de afaceri si managerii de depozite sunt precauti cu asumarea costurilor aditionale, precum modernizarea instalatiilor de iluminat actuale prin acceptarea solutiilor de iluminat cu LED. La urma urmei, lampile cu halogen metalic HM, cu sodiu de inalta presiune si lampile fluorescente, au fost solutii sigure si ieftine timp de mai multe decenii. 

Datorita dezvoltarii tehnologiei LED, prin inovatie si cresterea performantelor tehnice, aceasta optiune de iluminare este acum mult mai eficienta energetic si mai rentabila, aducand numeroase avantaje fata de solutiile traditionale de iluminare a depozitelor, si care in final, te poate ajuta sa reduci costurile cu energia electrica, precum si sa faci economiii importante pe

Avantajele si dezavantajele optiunilor de iluminare a depozitelor

1. Lampa cu halogen metalic (HM)

lampa-halogen1

Avantaje:

Redare buna a culorii
Niveluri eficiente de iluminare

lampa-halo-2

Dezavantaje:

Timp de incalzire 15-30 minute
Risipa de caldura
Costuri de intretinere mari

2. Lampa cu sodiu de inalta presiune (SIP)

lampa-sodiu

Avantaje:

Eficiente energetic si luminoase
Durata lunga de viata

lampa-sodiu2

Dezavantaje:

Redare slaba a culorii
Lumina cu nuanta de galben
Perioada lunga de incalzire

2. Lampa fluorescenta

bec-fluorescent

Avantaje:

Costuri initiale accesibile
Eficienta ridicata

lampa-fluorescenta

Dezavantaje:

Contin mercur
Necesita proceduri speciale de eliminare
Durata de viata scazuta atunci cand sunt frecvent pornite si oprite

3. Lampa LED

lampa-led

Avantaje:

Eficiente energetic si rentabile
Durabile, durata lunga de viata
Nu contin chimicale sau gaze toxice

spot-led

Dezavantaje:

Pret initial mai mare
Pot necesita o adaptare inainte de a putea fi instalate

Ce aspecte trebuie sa iei in considerarea cand alegi o solutie de iluminat cu LED!

Verifica Indicele de Redare a Culorii

Indicele de Redare a Culorii este folosit pentru a masura capacitatea unei lumini de a reda culorile naturale, culoarea afectand claritatea si contrastul in mediul de lucru. Daca angajatii citesc etichete in mod regulat, de exemplu, va trebui sa le furnizezi lumina naturala pentru a le optimiza eficienta. 

Analizeaza numarul corpurilor de iluminat

Este important sa iei in considerare zona de iluminare acoperita de fiecare instalatie electrica, pentru a determina numarul corpurilor de iluminare pe care va trebui sa le instalezi. Iti recomandam sa foloseasti simularea calculului luminotehnic in Dialux sau Relux.

Pe de alta parte, va trebui sa te gandesti daca este necesara folosirea unei instalatii de iluminat cu reglaj dimabil, astfel incat iluminarea spatiului respectiv sa se faca in mod automat, in functie de scenariul selectat. 

In final, va trebui sa iei in calcul mediul in care se desfasoara activitatea. Daca acesta necesita folosirea unui corp de iluminat cu un grad de IP ridicat, sau cu rezistenta la praf sau anumite conditii speciale, mediul de lucru poate fi un criteriu important in selectia corpurilor de iluminat. 

Eficienta energetica este importanta

Principalul obiectiv al unui antreprenor este eficientizarea costurilor cu energia electrica prin reducerea costurilor de iluminat – modernizarea sistemului de iluminat actual. Un sistem de iluminat cu LED poate fi modalitatea perfecta de a reduce consumul de energie. Chiar daca acesta necesita o investitie initiala mai mare decat alte solutii de iluminat traditionale, solutia de iluminat cu LED te va ajuta sa faci o economie importanta de bani pe termen lung.

Speram ca aceasta lista de recomandari te va ajuta sa iei cea mai buna decizie in alegerea unei solutii eficiente de iluminat pentru depozitul tau, bazata pe criterii de performanta tehnica si economica.

LUXARD Lighting este alegerea ideala pentru achizitionarea celei mai optime solutii de iluminat cu LED. Iti oferim o colectie larga de solutii, sisteme si corpuri de iluminat pentru domeniul industrial, fie ca este vorba de o hala de productie, depozit, birouri, iluminat perimetral exterior sau iluminat de siguranta.

Pentru mai multe detalii legate de oferta completa LUXARD Lighting pentru iluminat industrial – depozit, acceseaza website-ul www.luxard.ro.

Sistem fotovoltaic
luxard_lighting_ritm_circadian