GHID DE ILUMINARE IN BIROURI

iluminare-birou-office

Iluminarea este unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de proiectarea oricarui spatiu. Lumina ne ajuta sa percepem lumea din jur, dar ne afecteaza si abilitatea de a indeplini sarcinile si ritmurile circadiene. De aceea, este foarte important sa intelegem ce fel de impact are iluminarea asupra noastra, si ce putem face pentru a o optimiza. 

Aceste lucruri se aplica in special la iuminarea de tip office, ea fiind importanta pentru nivelurile de concentrare si eficienta angajatilor. Fie ca doresti sa iluminezi un spatiu nou de birouri sau doresti sa modernizezi iluminatul existent, nu poti trece cu vederea importanta iluminarii corecte. 

Pentru a te ajuta sa iei cele mai bune decizii, am creat acest ghid de iluminare a birourilor.

CUM POT FI AFECTATI ANGAJATII TAI DE ILUMINAREA IN BIROU?

Mai intai trebuie sa intelegem importanta unei solutii eficiente de iluminare a biroului. 

Mediul si atmosfera biroului au un efect direct asupra productivitatii si eficientei angajatilor, iar iluminarea este o parte intrinseca a acestui mediu de lucru. Metodele de iluminare au un impact asupra nivelului de satisfactie si sanatatii angajatilor, si le afecteaza in mod special nivelul de concentrare. 

Calitatea precara a luminii din birouri produce diverse probleme de sanatate, in special asupra ochilor: oboseala, durerile de cap si deteriorarea vederii pot fi cauzate de un efort suplimentar al ochilor in medii de lucru iluminate gresit. In astfel de conditii, angajatii nu se vor putea concentra la nivelul optim, iar eficienta lor va scadea. 

Prin urmare, un plan de iluminare bine conceput este esential in birouri, pentru a asigura satisfactia si eficienta angajatilor tai.

STANDARDE IN ILUMINATUL DE TIP OFFICE

Orice spatiu de lucru necesita folosirea unei cantitati specifice de lumina pentru a asigura eficienta angajatilor. Conform standardului pentru iluminatul locului de munca SR EN 12464-1:2004, un spatiu de tip birou are nevoie de o iluminare a zonei de lucru de 500 lx.

Pentru proiectarea unui spatiu de iluminat, trebuie sa te asiguri ca acesta va fi iluminat atat uniform cat si punctual pe zone de lucru. De asemenea, trebuie sa iei in considerare umbrele reflectate de tavanul, peretii si pardoseala incaperii respective, si este important sa minimizezi numarul zonelor afectate de acestea.

Una dintre cele mai eficiente solutii de iluminat recomandate este folosirea tehnologiei led in iluminat.

CE ASPECTE TREBUIE LUATE IN CONSIDERARE CAND FACEM PROIECTAREA UNEI SOLUTII DE ILUMINAT DE TIP OFFICE?

Exista o gama larga de aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand iluminam un birou. Urmatoarele intrebari te vor ajuta sa iei cele mai bune decizii pentru selectia optima a solutiei de iluminat: 

 • Ar trebui sa folosesc o lumina fara efectul de orbire (UGR redus- Unified Glare Rating) si fara palpaire (No Flickering)?
 • Solutia mea de iluminare va fi adecvata pentru iluminarea biroului?
 • Exista un echilibru intre lumina directa si cea indirecta?
 • Lumina pe care am ales-o va fi potrivita pentru sarcina vizuala?
 • Ce temperatura de culoare a luminii ar trebui sa aleg?
 • Este necesar sa folosesc dimarea luminii individual sau pe scene de lumina?
 • Ar trebui sa evit efectul de orbire si reflectiile care distrag atentia?

CREAREA UNEI COMBINATII PE TIPURI DIFERITE DE ILUMINARE 

Pentru a asigura iluminarea corecta a oricarui spatiu, iti recomandam sa iei in considerare cele doua tipuri de lumina:

 • Asigurarea unui sistem de iluminat general care ofera in mod consistent uniformitatea luminii
 • Asigurarea iluminarii punctuale a zonelor de lucru – de exemplu biroul de lucru.

In cazul iluminarii spatiilor de tip office, este recomandata folosirea  atat a iluminarii generale, cat si cea punctuala pe zone de lucru. O solutie de iluminare profesionala bine selectata previne efectul de orbire, iar iluminarea punctuala va lumina mai bine zonele specifice. 

 Combinatia optima dintre cele doua tipuri de iluminari , generale si punctuale, duce cu siguranta la cresterea performantelor in iluminatul de tip office. Solutiile alese pot include panourile sau plafoniere de tavan, sine si proiectoare montate pe pereti, spoturile luminoase, corpurile traditionale de iluminat cu montaj incastrat, aparent sau suspendat, precum si lampile de birou. 

Nu in ultimul rand, utilizarea unui sistem de iluminat eficient si eficace iti va permite sa faci economie de energie atunci cand pornesti sau opresti luminile, ceea ce iti va permite ajustarea nivelurilor de iluminare atunci cand este necesara.

 DE CE SA ALEGI LUXARD Lighting PENTRU ILUMINAREA IN BIROURI? 

In ceea ce priveste selectarea celor mai bune solutii de iluminat cu LED-uri, exista mai multe optiuni pe piata din Romania. Astfel, alegerea luminilor potrivite poate fi un proces solicitant, derutant si frustrant. 

LUXARD Lighting  este una dintre solutiile profesionale de iluminat cu LED, prezenta pe piata specifica din Romania, ce promoveaza INOVATIA, CALITATEA si VALOAREA PENTRU INVESTITIE.  

Suntem ghidati de dorinta de a sprijini clientii nostrii in realizarea proiectelor de iluminat in mediul comercial, industrial si rezidential. LUXARD Lighting  ofera suport excelent de la planificarea proiectului pana la implementare. 

Mai jos gasesti cateva dintre principalele motive pentru achizitionarea corpurilor de iluminat pentru birouri de la LUXARD Lighting .

 1. Experienta

Experienta in furnizarea solutiilor de iluminat cu LED, unice si inovatoare, face ca brandul LUXARD Lighting  sa fie un furnizor semnificativ in domeniul luminilor LED. Solutiile oferite sunt concepute si realizate cu ultimele tehnologii in domeniul iluminatului cu LED. 

Mai mult, solutiile pot fi personalizate pentru a indeplini diferite nevoi si cerinte ale clientilor, fiind o alegere excelenta indiferent de proiectul stabilit. 

 1. Calitatea

Calitatea produselor folosite ne permite sa oferim partenerilor nostri solutii avansate si inovatoare de iluminat LUXARD Lighting , care sa inlocuiasca sursele de iluminat traditionale.

 1. Economia de energie

Luminile LED sunt eficiente energetic si nu sunt consumatoare de energie precum clasicele becuri cu incandescenta sau becurile cu sodiu sau mercur. LED-urile pot ajuta la economisirea cu pana la 50% a costurilor cu energie electrica.

 1. Simulare Dialux

Calculele luminotehnice furnizate cu ajutorul simularii Dialux va contribui cu certitudine la indeplinirea parametrilor luminotehnici potriviti pentru biroul tau. Folosim acest software pentru a le oferi clientilor nostri servicii exceptionale si pentru a ne asigura ca cerintele lor sunt indeplinite conform standardelor de iluminare din Romania.

 1. Specificatii tehnice 

Specialistii nostrii recomanda alegerea solutiilor de iluminat bazate pe urmatoarele criterii: flux luminos net, eficacitatea corpului lm/w, UGR (unifed glare rating), temperatura de culoare K, indice de redare a culorii (CRI).

 1. Garantie 

Corpurile LED comercializate sunt oferite cu o garantie reala de pana la 5 ani, pentru linistea si siguranta clientilor nostri. 

CONCLUZIE 

Speram ca acest ghid te va ajuta sa alegi luminile potrivite pentru biroul tau. LUXARD Lighting  este o alegere ideala pentru achizitionarea celei mai optime solutii de iluminat cu LED. Iti oferim o colectie larga de lumini pentru birou, care pot fi instalate in orice proiect. 

Specialistii LUXARD Lighting  iti sunt alaturi pentru a alege cea mai buna solutie de iluminat tip office, adaptata proiectelor dumneavoastra.

Pentru mai multe detalii legate de oferta completa LUXARD Lighting pentru iluminat birouri, ne puteti contacta aici.

Sistem fotovoltaic
luxard_lighting_ritm_circadian