Ghid pentru iluminarea in zona de depozitare

depozit-iluminat

Iluminarea in zona de depozitare este legata in mod direct de siguranta si bunastarea muncitorilor. Ea are un impact major asupra randamentului unei investiti in depozitare, deoarece luminile sunt pornite 24/24 h in cladirile cu multa activitate. Acest uz al energiei electrice, precum si facturile rezultante, afecteaza investitiile depozitului. 

Din aceste motive, iluminarea in depozit este foarte importanta, si trebuie facuta corect. Astfel, am creat pentru tine un ghid de iluminare in depozit, pentru a te ajuta sa iei cele mai bune decizii in depozitul tau.

Ce tip de lumina ar trebui sa folosesc?

Cea mai versatila si eficienta alegere pentru iluminarea depozitului este solutia de iluminare cu LED. Corpurile LED utilizeaza mai putina energie electrica decat toate celelalte tipuri de lumina, emitand in acelasi timp un flux luminos mai bun. Pentru o comparatie mai detaliata intre diferitele tipuri de lumina, click aici (link lista).

Care este nivelul de luminozitate necesar in depozit? 

Ce implicatii are culoare tavanului, peretilor , pardoselilor precum si a luminatoarelor asupra nivelului de luminozitate intr-un depozit?
Culoarea tavanului si peretilor poate face diferenta in iluminarea unui depozit. Peretii si tavanele in culori deschise reflecta mai multa lumina decat cele mai inchise; astfel, poti utiliza corpuri de iluminat cu un flux mai mic de lumina. Ca bonus, ele vor consuma mai putina energie, si rezulta in costuri mai mici pentru energia electrica. Geamurile luminatoare duc si ele la utilizarea unui flux mai mic de lumina pe timp de zi.

Care este temperatura recomandata a culorii?

Temperatura culorii nu pare un lucru important atunci cand decizi felul in care vei ilumina un depozit, insa poate avea un impact mare asupra vizibilitatii si productivitatii. Temperaturile de culoare intre 4000K si 5000K sint cele mai bune solutii pentru depozite. Astfel, corpurile vor emite o lumina de culoare alb rece, care reduce oboseala ochilor si creaza un mediu de lucru productiv.

Cum trebuie pozitionate corpurile?

Pozitionarea corpurilor de iluminat este cruciala. Daca ele sunt prea aproape unele de altele, va aparea efectul de orbire (glare) in zonele unde lumina de la un corp se suprapune cu lumina de la alt corp. Daca ele sunt pozitionate prea departe unele de altele, vei avea zone intunecate. Asigura-te ca trasezi un plan cu pozitiile corpurilor de iluminat inainte sa incepi instalarea, si consulta un profesionist pentru a lua cele mai eficiente si productive decizii pentru depozitul tau.

Cum trebuie sa fie distribuita lumina?

De obicei, depozitele necesita utilizarea unei surse de lumina cu focalizare ingusta, medie sau larga,  in functie de planul unitatii. Spatiile cu rafturi inalte vor necesita utilizarea unei distributi de lumina ingusta, care asigura ca lumina nu este pierduta sau blocata de partile superioare ale rafturilor. In depozitele cu un plan mai deschis, distributia larga este mai potrivita. Aceasta emite lumina pe zone largi, din toate partile corpului de iluminat, cu o distributie circulara sau patrata.

De ce am nevoie de un program de mentenanta?

Un program de mentenata eficient trebuie instituit si desfasurat in mod regulat intr-un depozit, prin abordarea urmatoarelor repere:

• Niveluri de iluminare

• Repararea si inlocuirea lampilor si componentelor 

• Reinoirea si curatirea finisajelor de perete, tavan si a suprafetelor de lucru

• O intretinere adecvata ar reduce deterioararea echipamentelor; promoveaza siguranta; mentine performanta iluminatului in limitee de proiectare; reduce sarcina electrica si costurile de capital

Deoarece puterea de lumina scade in timp, pe masura ce lampile imbatranesc si pe masura ce se acumuleaza murdarie pe corpurile de iluminat, ferestre, tavane, pereti si alte suprafete ale incaperii, ar putea fi folosite niveluri initiale mai ridicate pentru a compensa deprecierea acestora si ar trebuie sa se intretina pentru a reduce aceste efecte.

Concluzie

Speram ca acest ghid te va ajuta sa alegi luminile potrivite pentru depozitul tau. LUXARD Lighting este o alegere ideala pentru achizitionarea celei mai optime solutii de iluminat cu LED

Iti oferim o colectie larga de lumini pentru depozit, care pot fi instalate in orice proiect. 

Specialistii LUXARD Lighting iti sunt alaturi pentru a alege cea mai buna solutie de iluminat in depozit, adaptata proiectelor dumneavoastra.

Pentru mai multe detalii legate de oferta completa LUXARD Lighting pentru iluminat depozit, ne puteti contacta aici.

Etichete: LUXARD Lighting, Iluminat Office, Panou LED, Proiector LED, Lampa LED Downlight

 DE CE SA ALEGI LUXARD Lighting PENTRU ILUMINAREA IN BIROURI? 

In ceea ce priveste selectarea celor mai bune solutii de iluminat cu LED-uri, exista mai multe optiuni pe piata din Romania. Astfel, alegerea luminilor potrivite poate fi un proces solicitant, derutant si frustrant. 

LUXARD Lighting  este una dintre solutiile profesionale de iluminat cu LED, prezenta pe piata specifica din Romania, ce promoveaza INOVATIA, CALITATEA si VALOAREA PENTRU INVESTITIE.  

Suntem ghidati de dorinta de a sprijini clientii nostrii in realizarea proiectelor de iluminat in mediul comercial, industrial si rezidential. LUXARD Lighting  ofera suport excelent de la planificarea proiectului pana la implementare. 

Mai jos gasesti cateva dintre principalele motive pentru achizitionarea corpurilor de iluminat pentru birouri de la LUXARD Lighting .

  1. Experienta

Experienta in furnizarea solutiilor de iluminat cu LED, unice si inovatoare, face ca brandul LUXARD Lighting  sa fie un furnizor semnificativ in domeniul luminilor LED. Solutiile oferite sunt concepute si realizate cu ultimele tehnologii in domeniul iluminatului cu LED. 

Mai mult, solutiile pot fi personalizate pentru a indeplini diferite nevoi si cerinte ale clientilor, fiind o alegere excelenta indiferent de proiectul stabilit. 

  1. Calitatea

Calitatea produselor folosite ne permite sa oferim partenerilor nostri solutii avansate si inovatoare de iluminat LUXARD Lighting , care sa inlocuiasca sursele de iluminat traditionale.

  1. Economia de energie

Luminile LED sunt eficiente energetic si nu sunt consumatoare de energie precum clasicele becuri cu incandescenta sau becurile cu sodiu sau mercur. LED-urile pot ajuta la economisirea cu pana la 50% a costurilor cu energie electrica.

  1. Simulare Dialux

Calculele luminotehnice furnizate cu ajutorul simularii Dialux va contribui cu certitudine la indeplinirea parametrilor luminotehnici potriviti pentru biroul tau. Folosim acest software pentru a le oferi clientilor nostri servicii exceptionale si pentru a ne asigura ca cerintele lor sunt indeplinite conform standardelor de iluminare din Romania.

  1. Specificatii tehnice 

Specialistii nostrii recomanda alegerea solutiilor de iluminat bazate pe urmatoarele criterii: flux luminos net, eficacitatea corpului lm/w, UGR (unifed glare rating), temperatura de culoare K, indice de redare a culorii (CRI).

  1. Garantie 

Corpurile LED comercializate sunt oferite cu o garantie reala de pana la 5 ani, pentru linistea si siguranta clientilor nostri. 

CONCLUZIE 

Speram ca acest ghid te va ajuta sa alegi luminile potrivite pentru biroul tau. LUXARD Lighting  este o alegere ideala pentru achizitionarea celei mai optime solutii de iluminat cu LED. Iti oferim o colectie larga de lumini pentru birou, care pot fi instalate in orice proiect. 

Specialistii LUXARD Lighting  iti sunt alaturi pentru a alege cea mai buna solutie de iluminat tip office, adaptata proiectelor dumneavoastra.

Pentru mai multe detalii legate de oferta completa LUXARD Lighting pentru iluminat birouri, ne puteti contacta aici.

Sistem fotovoltaic
luxard_lighting_ritm_circadian